Träning för maximal muskeltillväxt

Hur ska du lägga upp din styrketräning för att maximera muskeltillväxten? Aktuell forskning visar att det med ett enkelt program och inte speciellt mycket träningstid går att komma väldigt långt. Här följer en stegvis genomgång av ett program som ger dig garanterat effektiv träning och spar tid och pt-kostnader.

Allt fler intresserar sig för styrketräning och på nätet finns idag ett överflöd av experter och pt:s som ger goda råd och erbjuder sina tjänster. Som icke insatt kan de vara svårt att navigera bland alla avancerade kostråd, träningsfilosofier och program – upplägg som ofta framställs som de enda rätta.

Men faktum är att grunderna i effektiv styrketräning inte är särskilt komplicerade.

Genom åren har massvis med studier publicerats som alla på sitt sätt bidragit till att bredda kunskapsläget kring ämnet. Den här forskningen har sedan sammanfattats i stora systematiska sammanställningar. Tack vare dessa har vi idag god kunskap kring hur styrketräningen ska utföras för att maximera muskeltillväxten.

Här följer en genomgång av det viktigaste du bör tänka på. I slutet artikeln ges konkreta exempel på hur två lämpliga styrketräningsupplägg kan se ut, baserat på aktuell forskning.

  1. Val av övningar
  2. Intensitet
  3. Träningsvolym
  4. Träningsfrekvens
  5. Andra faktorer

Läs artikeln på Idrottsforskning.se>>

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *