Medlem

Förnamn

Jimmie

Efternamn

Karlsson

Användarnamn

jimmie-karlsson

Om mig

Bio

Hejsan, Jimmie Karlsson heter jag boendes i Malmö. Blev nyss klar med min senaste utbildning och utöver detta är jag massör med helt egenkomponerad behandlingsmetod som är lite mix av djupgående idrotts/triggerpunktsmassage, naprapati och fysioterapi / PT / coach och håller till på Trekotor Naprapatklinik i Malmö sen ett par år tillbaka.

Jobbat med elitidrott sedan 2012 och för egen del SM guld och landslagsuppdrag både i styrkelyft och pingis. Kunskapen man byggt på sig genom åren känner jag nu det är dags att även sätta in i utbildningsdelen för nya massörer, PTs, coacher, fystränare.

Äntligen efter nästan 4 års hårt arbete i 5 olika länder tillsammans med idrottare, tränare, professorer, läkare, fysios, idrottsmedicinare, psykologer från hela världen i världsklass är jag nu en av 20 elit styrketränare i Europa. Ingen kommer någonsin veta allt om kroppen/prestandan men under dessa år tror jag att vi kommer långt. Stort tack till Svenska RF och EU-kommittén som valde mig till detta fantastiska projekt! Under dessa år grävde vi djupt i varje aspekt av atletisk prestation:

  • Training load – Insep Paris France
  • Individualization – Kuortane Olympic center Finland
  • Injury prevention/rehab and return to elite sports – Universita degli studi di Milano
  • Testing and implementation of test results  – Bosön Stockholm Sweden
  • Self and team management – Swiss federal institute of sports Magglingen
Ort

Malmö