Massagekrämen vi använder på våra kurser

Har fått en hel del frågor vilken massagekräm vi använder på våra kurser. Det finns flera bra massagekrämer och du kan med fördel testa dig fram tills du hittar en du gillar. Vi köper den vi använder under våra kurser hos Fysioline. Klicka på länken så kommer du dit vilket är en bra och prisvärd kräm. En bra massagekräm är viktig när man utför massage av flera skäl:

  1. Smörjning och friktion: Massagekrämen fungerar som smörjmedel och minskar friktionen mellan massör och klient. Det gör det enklare och bekvämare att utföra olika massagetekniker utan att dra eller skada huden.
  2. Hudens kondition: En högkvalitativ massagekräm innehåller ofta ingredienser som är bra för huden, som fuktgivande ämnen och vitaminer. Detta kan bidra till att förbättra hudens kondition och lämna den mjuk, smidig och återfuktad efter massagen.
  3. Aromaterapi: Många massagekrämer har tillsatt doftämnen eller eteriska oljor som kan användas för aromaterapi. Dessa dofter kan ha avslappnande eller uppfriskande effekter och hjälpa klienten att koppla av under massagen.
  4. Grepp och kontroll: Massagekrämen kan ge massören bättre grepp och kontroll över huden. Detta är särskilt viktigt när man utför djupvävnadsmassage eller andra tekniker som kräver fast tryck.
  5. Värme: Vissa massagekrämer har en värmande effekt som kan hjälpa till att lindra muskelspänningar och öka cirkulationen i området som masseras.
  6. Kundens komfort: En bra massagekräm kan öka klientens komfort genom att göra massagen mer behaglig och avslappnande. Det kan också minska risken för hudirritation eller allergiska reaktioner.

Olika typer av massagekrämer är lämpliga för olika typer av massage och klienter. Till exempel kan en oljebaserad kräm vara mer lämplig för en avslappnande, oljemassage, medan en gelbaserad kräm med mer friktion är bättre för sportmassage. Som massör bör man också ta hänsyn till klientens preferenser och eventuella allergier eller hudproblem när du väljer en massagekräm.

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *