Licensierad Träningsinstruktör

Den här kursen till Licensierad Träningsinstruktör passar dig som vill hjälpa varje enskild individ till att må bättre men också för dig som vill börja jobba med träning i olika sammanhang och få många nya vetenskapliga rön och strategier i verktygslådan.​

Våra kursledare har mångårig erfarenhet av såväl barn och ungdomsträning från motion till yttersta elit inom ett flertal idrotter. För att PT utbildningen ska hålla hög kvalitet har våra kursledare lärarlegitimation och stor pedagogisk erfarenhet.

Kursledarna har även utbildats hos Gray Institute – CAFS (certification in applied functional science). Detta innebär att vi under kursen kommer att förhålla oss till hur varje individs så kallade “Chainreaction” ser ut och utefter det skapa kvalitativa och vitala rörelsemönster i alla plan. Vi lägger stor vikt vid kroppens alla rörelseplan och kedjereaktioner för att få en tydlig bild av hur människan fungerar i olika typer av rörelser och därav få förståelse för hur vi ska kunna förbättra funktionen och rörelsemönster.

PRO Athlete har valt att samarbete med några av Sveriges främsta aktörer inom träning och utbildning, detta ger vår utbildning både hög kvalitet samt en tydlig vetenskaplig förankring.

Vi har lagt stor fokus kring att ha lärare med mångårig erfarenhet av personlig träning och likaså erfarenheter kring tidigare föreläsningar inom idrottsskador och 3D-träning.

Utbildningen har en tydlig idrottsprofil.

Kursinnehåll:

Humanbiologi 25h

 • Anatomi & Fysiologi
 • Grundmedicin

Idrottsmedicin 15h

 • Idrottsskador
 • Akut omhändertagande
 • Rehab
 • Tejpning

Träningslära 50h

 • Maskinträning vs Funktionell träning
 • Anpassad programkonstruktion
 • Instruktörsrollen
 • Skadeförebyggande träning
 • Analys av kund
 • Funktionell träning fot, knä och höft
 • Konditionslära
 • Hemtöj/stretch
  Träningsmetoder för uthållighet, styrka, rörlighet, koordination och koncentration.

Utbildningen omfattar totalt 120h. Lärarledd undervisning fördelas på 12 utbildningsdagar plus egenstudierstudier och praktiska uppgifter i form av instuderingsfrågor.

Licensprov

Licensprovet görs i form av en teoretisk och praktisk examination.

I kursens praktiska examination ges det möjlighet att genomförande personlig träning på bla elitidrottare. Den teoretiska delen av examinationen består av ett skriftligt slutprov. Under utbildningens gång kommer ni också lämna in träningsprogram samt arbeta med olika case i grupp.

Licenskostnaden och övrigt utbildningsmaterial ingår i utbildningspriset.

Kvalitetssäkring

Utbildningen följer vetenskapliga rön enligt

“Arete Meritering” (Kunskap, Engagemang, Reflektion) som

bygger på forskning om effektivt lärande. Kursansvarig: Staffan Petersson

Staffan Petersson är utbildad på universitetet i Örebro som idrottslärare. Han har lärarlegitimation och arbetar på Sanda Idrottsgymnasium i Huskvarna där han undervisar i träningslära för elever inom elitsatsning. Utöver detta har han licens för olika Lic.PT tränarutbildningar. Han har också utbildning inom Medicin 1 och 2 samt Certifierad massör. Staffan samarbetar med en mängd olika elitlag i flertal sporter som bl.a. Svensk Tennis Syd men också organisationer inom idrott så som Smålandsidrotten. Utbildad 3D tränare och certifierad hos Gray Institute – CAFS (Certification in Applied Functional Science) och 3D MAPS (Movement Analysis & Performance System). Staffan har varit i Phoenix, USA på Laboratories of Anatomical Enlightenment där han genomförde dissektionsutbildning för att få en fördjupad förståelse inom anatomi.

Övriga utbildare

Daniel Arbfors driver egen klinik där han arbetar som Cert. Massageterapeut och Lic. PT. Han arbetar som fystränare för ett av Jönköpings elitlag inom fotboll. Han arbetar även hos Nordic Wellness som föreläsare och som Personlig tränare för OS ryttare. Utbildad 3D tränare och certifierad hos Gray Institute – CAFS (Certification in Applied Functional Science) och 3D MAPS (Movement Analysis & Performance System). Daniel har också varit i Phoenix, USA på Laboratories of Anatomical Enlightenment där han genomförde dissektionsutbildning för att få en fördjupad förståelse inom anatomi.

Litteratur

 • Styrketräning för idrott, motion och rehabilitering (Roland Thomeé, Jesper Augustsson, Mathias Wernbom,Sofia Augustsson, Jon Karlsson)
 • Kondition och Uthållighet för träning tävling och hälsa (Filip Larsen, Mikael Mattson)
 • PRO Athletes egna litteratur med anatomi och fysiologi. Övrig litteratur tillkommer från föreläsarna. All litteratur ingår i priset.

Ni kommer också få tillgång till vår webbkurs inför kursstart där vi samlar allt kursmaterial.

Sagt av deltagare

Positiva kursrecensioner
0%

Mycket inspirerande och bra kurs! väldigt proffsiga och kunniga föreläsare och ledare! då jag har ca 40års erfarenhet av traditionell styrketräning så har tex 3D blocket och konditions biten get mig en betydligt bredare kunskap inom träningen. Väldigt glad att jag valde just denna PT utbildning!

NICLAS YNGVESSON

Väldigt trevliga, inspirerande och kunniga lärare. Bred och mycket bra lärorik utbildning.

ELISE JOSEFSSON

Perfekt för dig som prioriterar hög kvalité, personligt bemötande och en stabil vetenskaplig grund. Efter kursen känner jag att min egen kompetens överstiger den som vänner och kollegor har införskaffat sig från andra utbildningsanordnare och jag är övertygad ett PRO Athlete erbjuder Sveriges bästa PT-utbildning.

SERGEANTEN

En riktigt bra utbildning med riktigt bra lärare som håller hög nivå. Är du intresserad av 3D träning så är detta en utbildning för dig. Staffan och Daniel väver in 3D- tänket i kombo med det ”klassiska” tänket. Jag kan inte göra annat än att rekommendera just denna PT- utbildning då den ger dig så mycket mer än det klassiska tänket.

ANDREAS H
Staffan PeterssonIdrottslärareLäs mer
Daniel ArbforsMassageterapeut och Lic. PTLäs mer
Angelica Brage Hälsoutvecklare, Fystränare, Lic. PTLäs mer
 • Kursinformation
  Plats: Jönköping
  Längd: 500 timmar
 • Webbkurs ingår

  Du får tillgång till webbkurs med material och föreläsningar.

 • Kursavgift

  28.000:- inkl. moms

Positiva kursrecensioner
0%

VÄLJ KURS OCH BOKA

Här ser du om det finns inplanerade kursstarter

Saknas passande kursstart? Skicka intressanmälan!

Är ingen kursstart inplanerad eller du önskar annat datum? Fyll i formuläret och skicka din intresseanmälan så ser vi om vi kan ordna det.

[contact-form to=’simon@boomslang.se’ subject=’Intresseanmälan: LIC PT Licensierad Träningsinstruktör’][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Telefon’ type=’text’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Önskad kursstart och övrig info’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Finansiering

Delbetalning

Har du inte möjlighet att betala hela kursavgiften på en gång, kan du dela upp dina betalningar hos oss utan extra kostnad. Uppge det i samband med att du bokar kursen.

Lån

Om du behöver låna pengar har Pro Athlete samarbete med Svea ekonomi. Klicka här för att läsa mer och ansöka om lån…

CSN

Kursen är inte CSN berättigad,