Licensierad Kostrådgivare Online

Licensierad Kostrådgivare riktar sig till dig som är intresserad av att arbeta som Personlig Tränare och Kostrådgivare som ger dig en licens. Du vill lära dig mer om hur kost- och näringslära kan hjälpa dig själv och dina kunder att förbättra hälsan, prestera mer i vardagen och få bättre träningsresultat. Förutom kost- och näringslärans självklara plats, har utbildningen också fokus på att du ska kunna arbeta som kostrådgivare direkt efter avslutad kurs. Därför är praktiska uppgifter, marknadsföring och prissättningsstrategier tre viktiga ingredienser i utbildningen till kostrådgivare som sker på distans och online. 

Anki Sundin är en av Sveriges mest kända näringsfysiologer och med en MBA från Handelshögskolan. Hon ger dig den kunskap och de verktyg som du behöver för att kunna arbeta som kostrådgivare. Hon har redan utbildat nära tusentalet personliga tränare och kostrådgivare.

Du kommer lära dig

 • Grundläggande näringslära: kolhydrater, fett, protein, vitaminer och mineraler
 • Så använder du kostdataprogrammet och Livsmedelsverkets näringsdatabas
 • Dieter och kostupplägg
 • Kost för hälsosam och bestående viktminskning och viktökning
 • Myter om mat
 • Mat för specifika målgrupper (gravida och ammande, barn, äldre)
 • Allergier och intoleranser
 • Optimal kost för träning och återhämtning, inklusive kosttillskott
 • Tillsatser (E-ämnen) och beräkningsämnen
 • Mat i medierna – lättsamt och rakt på sak om vetenskapsmetodik och fällorna vi måste undvika
 • Mat och miljö
 • Svar på repetitionsfrågor
 • Att göra ditt intresse till ditt yrke. Inkluderar prissättningsstrategi, kartläggning av vilka du har runt omkring dig och vilka du behöver för att lyckas, samt lönsam hållbarhet

Sluten facebookgrupp

Du får tillgång till en sluten Facebookgrupp för dig som vill interagera med andra kursdeltagare, lära av varandra eller ställa frågor direkt till Anki vilket ger ger förutsättningarna för nätverkande online.

Omfattning

Kursens omfång mäter 20 timmars föreläsningsmaterial plus tid för praktiska uppgifter, uppskattningsvis ytterligare 60-80 timmar. Räkna alltså med att kursen i sin helhet spänner över 80-100 timmar. Ett prov som tar ytterligare ca 6-8 h avslutar kursen.

Förkunskaper

Inga

Varmt välkommen till kursen // Anki Sundin

Kurs innehåll

Expandera alla
Inledning
Kapitel innehåll
0% slutfört 0/3 Steps
Del 1 (20 tim)
Del 2 (23,5 tim)
Del 3 (11 tim)
Del 4 (15 tim)
Del 5 (13,5 tim)
Del 6 (17 tim)
Del 7 (9 tim)

Betyg och Recensioner

5.0
Snittbetyg
1 Betyg
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Vad är din upplevelse? Vi vill gärna veta!
Simon Sjölund Support
Publicerat för 8 månader sedan
Jeanette

”Superkompetenta Anki Sundin ger mig en bred kunskap om hur livsmedel kombineras på ett näringsrikt, klokt och hållbart sätt. Självklart med individen i fokus. Gå kursen, du som brinner för hälsovård eller jobbar inom kost- och träningsbranschen!”

Show more reviews
Vad är din upplevelse? Vi vill gärna veta!
 • Kursavgift

  14 490 SEK inkl. moms

 • Online
  Kursen bedrivs Online och du får tillgång till vår utbildningsplattform med webbmaterial, övningar och föreläsningar.
 • Omfattning
  Online: 60-100 timmar
  Förkunskaper: Inga
 • Licens

  Kursen avslutas med licensprov som består av tre delar och sker digitalt i vår lärplattform. Du erhåller din licens vid avklarad och godkänd kurs.

Smidigt och enkelt med betalningsmöjligheter från Klarna

På PRO Athlete vill vi alltid göra det så enkelt som möjligt för dig som kund. Därför samarbetar vi med Klarna vilket ger dig möjligheten att själv bestämma hur du vill betala.

Samtliga möjliga betalningsmetoder är mycket enkla och anpassade efter att olika individer har olika önskemål. Dessutom samlar du dina betalningar på ett ställe när du handlar med Klarna vilket gör det än enklare för dig att hålla koll.

Olika betalningsmöjligheter med Klarna

Klarna går efter devisen att ”Det är du som shoppar. Så du bestämmer hur du betalar”. Du kan välja om du vill

 • betala direkt
 • betala senare
 • dela upp din betalning

utgå från vad som passar dig bäst.

Läs mer om Klarna >>

Saknas passande kursstart? Fyll i formuläret så ser vi om vi kan ordna det.

0 + 4 = ?

Frågor och Svar om Lic Kostrådgivare

Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av att arbeta som kostrådgivare och vill ha en smidig onlineutbildning, helt på distans, som ger dig en licens. Du vill lära dig mer om hur kost- och näringslära kan hjälpa dig själv och dina kunder att förbättra hälsan, prestera mer i vardagen och få bättre träningsresultat.

Kursens omfång: det är 30 timmars föreläsningsmaterial och minst lika mycket till bör läggas på självstudier. Vår rekommendation är att totalen ligger någonstans mellan 80-100 timmar.

Nej, du behöver inga förkunskaper och vi har heller inget intagningsprov eller liknande. Istället är utbildningen uppdelad i ett flertal avsnitt där vi börjar med att gå igenom grundläggande näringslära. Sedan löper avsnitten på och avhandlar allt från ämnesomsättningen, dieter, allergier och intoleranser till hur du gör ett individanpassat kostupplägg och kan börja sälja kostrådgivaruppdrag. Steg för steg blir du allt mer fullfjädrad tills du är redo att skriva tentamen.

Efter godkänd tentamen får din licens.

Ju mer du kan om kost- och näringslära, desto snabbare kommer det att gå att ta sig igenom kursen med alla föreläsningar, presentationsmaterial och övningar. Dock är kursen anpassad för att man inte ska behöva några förkunskaper

I dagsläget finns ingen fortsättning på kostrådgivarkursen. Denna kurs ger en god grund att stå på när du arbetar som kostrådgivare. Som alltid är det sedan viktigt att hålla sig successivt uppdaterad genom att själv läsa på och ta del av ny forskning och viktiga diskussioner inom kost- och näringslära.

Om du vill arbeta med kostrådgivning så passar kursen dig, och dina förkunskaper kommer troligtvis att hjälpa dig att dels gå igenom kursen relativt snabbt. I kursen lägger vi fokus även på hur man konstruerar kostupplägg (vilket man inte nödvändigtvis gör på näringslärakurser på universitetet), samt prissättning och hur man kan tänka för att driva sin verksamhet som kostrådgivare.

I dagsläget är det kursen i sin helhet man köper, inklusive tentamen och licensen när man har klarat tentan. På sikt är det möjligt att vi delar upp de olika avsnitten och erbjuder dem som fristående, mindre kurser som man kan gå, men det är alltså inget vi har just nu.

Allt utbildningsmaterial i form av presentationsmaterial och övriga dokument ingår i kursavgiften. En prenumeration på kostdataprogrammet Nutris ingår också. När denna period har löpt ut har du möjlighet att förnya din prenumeration till rabatterat pris.

Ni kommer få en kod på Nutris.se som du uppger när du beställer prenumerationen.

Det är ett av de lägsta priserna för kostrådgivarutbildningar i Sverige, både lärarledda och på distans/online. Vi vill möjliggöra för så många som möjligt att gå kursen och kan hålla det priset tack vare att alla föreläsningar redan är inspelade och klara. I priset ingår allt presentationsmaterial, som uppdateras ett antal gånger per år och därför ständigt är aktuellt. Du kan också se alla föreläsningar hur många gånger du vill under ett år från det att du påbörjat kursen.

Via Klarna kan utbildningen betalas direkt, senare eller dela upp din betalning.

Nej, du kan använda vilket kostdataprogram du vill. Vi rekommenderar dock att du väljer ett där dina kunder själva kan logga in och lägga in sin kostregistrering. Det sparar du mycket tid på i dina uppdrag och det gör att du kan arbeta mer effektivt.

Nej, det får man inte.

Nej, det får man inte. Däremot erbjuder vissa fackförbund stöd för att gå olika kurser. Ta gärna kontakt med ditt fackförbund och undersök vad som gäller i ditt fall.

Praktiska detaljer kring kursen och tentan finns beskrivna mer djupgående i det dokument som följer med kursen, men kortfattat så skriver du tentan digitalt i plattformen när du har gått igenom allt material. Det är en tenta bestående av ca 20 frågor som man måste ha minst 80% godkänt på för att klara.

Därefter får du din kostrådgivarlicens skickad till dig.

Om du inte klarar tentan första gången, så kan du skriva om den så många gånger som du behöver. Efter första gången tillkommer en administrativ avgift om 800 kr exkl moms, dvs 1000 kr inkl moms, per omtenta som du beställer.

Ja, alla kursdeltagare bjuds in till en sluten Facebook-grupp, där man kan posta alla sina frågor och få svar, dels från andra deltagare, dels från Anki Sundin. På denna Facebook-grupp kan man dela med sig av sina egna erfarenheter inom kostrådgivning och ge tips på allt från bra recept till hur man kan gå tillväga för att hitta kunder, samt diskutera kursinnehåll, komma med önskemål för kursen.

kostrådgivarutbildning
sv Swedish
X