Kost i vardagen

Detta är en kurs för dig som vill lära dig grunderna inom kost i vardagen för att kunna coacha klienter eller eget intresse.

​Vår kosthållning och maten vi äter är en oerhört stor pusselbit vad gäller vår hälsa och vårt välmående. Många av dagens välfärdssjukdomar är kostrelaterade och vi har alla en enorm makt att själva påverka vår hälsa genom maten vi äter. Fler och fler blir idag medvetna om kostens inverkan på vår hälsa och alltfler börjar inse betydelsen av att tänka promotivt för att främja det friska. Med ökad kunskap om näringslära, livsstil och beteende kopplat till dina matvanor får du en förståelse för vad du behöver för att få en hållbar hälsosam vardag.

Utbildningen präglas av ett salutogent perspektiv vilket innebär att vi arbetar och undervisar med utgångspunkt i hälsans ursprung och varje individs enskilda förutsättningar. Vi arbetar utifrån en övertygelse om vikten av förebyggande för att ta vara på det friska istället för att vänta på att få ta hand om det sjuka. I detta tänk har kosten en oerhört stor betydelse för vår hälsa och vårt välmående och du själv har en enorm makt att påverka, det du behöver är vissa baskunskaper för att själv kunna fatta sunda beslut kopplat till dina val av mat i vardagen.

Kursledaren har många års erfarenhet av arbete inom kostsektorn samt en gedigen utbildning från privata utbildningsaktörer samt universitetsstudier med bland annat en avlagd filosofiekandidatexamen i nutrition och kostvetenskap. Vår utbildning följer vetenskapligt förankrade kunskaper som vi kompletterar med vardagens verklighet utifrån olika angreppsvinklar och perspektiv. För att kunna granska reklam och marknadsföring objektivt lär du dig att förhålla dig till medias alla kostrelaterade budskap genom att vara källkritisk.

Kursinnehåll

 • Grundläggande näringslära
 • Fysiologi och metabolism
 • Glykemiskt index
 • Att inspirera till bättre matvanor
 • Kostupplägg för olika grupper
 • Functional food och superfoods
 • Kosttillskott
 • Kommunikation och samtalsmetodik
 • Praktiska övningar (case att arbeta med

Omfattning

Kursen är webbaserad och motsvarar 30 timmars heltidsstudier.

Sagt av deltagare

Positiva kursrecensioner
0%

Väldigt trevliga, inspirerande och kunniga lärare. Bred och mycket bra lärorik utbildning.

ELISE JOSEFSSON

Perfekt för dig som prioriterar hög kvalité, personligt bemötande och en stabil vetenskaplig grund.

SERGEANTEN
Nathalie BananzakIdrottslärareLäs mer
 • Webbkurs
  Längd: 8 tim
  Förkunskaper: Inga
 • Kursavgift

  Pris kommer inom kort

Positiva kursrecensioner
0%

Saknas passande kursstart? Skicka intressanmälan!

Är ingen kursstart inplanerad eller du önskar annat datum? Fyll i formuläret och skicka din intresseanmälan så ser vi om vi kan ordna det.

[contact-form to=’simon@boomslang.se’ subject=’Intresseanmälan: Kost i vardagen’][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Telefon’ type=’text’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Önskad kursstart och övrig info’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Finansiering

Delbetalning

Har du inte möjlighet att betala hela kursavgiften på en gång, kan du dela upp dina betalningar hos oss utan extra kostnad. Uppge det i samband med att du bokar kursen.

Lån

Om du behöver låna pengar har Pro Athlete samarbete med Svea ekonomi. Klicka här för att läsa mer och ansöka om lån…

CSN

Kursen är inte CSN berättigad,