Grundkurs Idrottsmassör

Grundkurs i Idrottsmassage är en två-dagars utbildning. Genom den här helgkursen i massage får du bland annat lära dig grunderna i Svensk Klassisk Massage, men också tankeprocessen kring – Vad, Varför, När och Hur vi tänker applicera de olika teknikerna på våra idrottare.

Målsättning

Du kommer efter utbildningen

 • förstå hur människors mjukvävnad påverkas av yttre och inre påverkan
 • lärt dig grundläggande anatomi och fysiologi
 • ha kunskap om när du bör och inte bör massera
 • kunna de positiva medicinska effekter som massage ger
 • veta hur arbete vid en massagebänk går till

Vi studerar olika grundgrepp samt genomför massage som är cirkulationshöjande, avslappnande och får därmed förståelse för hur spänningar i vår kropp kan avlägsnas på olika vis.

Ni kommer att arbeta två och två vilket innebär att ni kommer få massage men också ge massage. Kursen varvas med teoretiska och praktiska inslag för att på så vis lära sig så effektivt som möjligt. Vi kommer även att gå in och titta på fysiologiska skillnader mellan idrottsmassage, avslappningsmassage.

Kvalitetssäkring

Vår utbildning kvalitetssäkras i samarbete med Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Kursen är perfekt för er som vill skaffa sig en bra start på att komma igång med massage och få en helhetsbild om alla de positiva effekter som massagen ger.

Likaså är detta en grund till Diplomerad Idrottsmassör. Ni kommer garanterat känna er mer självsäkra med både grepp, stretchmetoder, samt grunder i anatomi och fysiologi.

Sagt av deltagare

Positiva kursrecensioner
0%
Inspirerande och lärorikt kurs med engagerande och kunniga lärare. Bra upplägg med varvat teori och praktiska övningar där eleverna lär sig massera och använda dem olika massageteknikar. Nu vill man bara fortsätta att lära sig mer. Tack Staffan och Daniel för en superbra kurs!
Perfekt kombination mellan teori och praktik. Lärarna var mycket kompetenta och pedagogiska, ett stort plus är engagemanget och tiden som lades ner för varje enskild individ. Som helhet får kursen toppbetyg och rekommenderas starkt.
Staffan har med sitt engagemang för människan och välvilja lyckats skapa ett bra upplägg och på bara två dagar så har jag fått betydligt mer kunskaper i hur kroppen fungerar, när och varför jag bör massera eller inte – jag har fått lära mig mycket facktermer och jag kan numera utföra en “klassisk svensk massage” – bland annat mycket annat ! Rekommenderas!!
En riktigt bra kurs med toppenbra instruktörer!! Kände mig välkommen och trygg från första stund. Fick lära mig mycket mer än ja trott innan.
Positiva kursrecensioner
0%
 • Kursavgift

  3 500 SEK inkl. moms

 • Klassrum

  Kursen bedrivs lärarledd i klassrum

 • Omfattning

  Klassrum: 2 dagar

 • Webbmaterial ingår

  Du får tillgång till vår utbildningsplattform med webbmaterial, övningar och föreläsningar.

Smidigt och enkelt med betalningsmöjligheter från Klarna

På PRO Athlete vill vi alltid göra det så enkelt som möjligt för dig som kund. Därför samarbetar vi med Klarna vilket ger dig möjligheten att själv bestämma hur du vill betala.

Samtliga möjliga betalningsmetoder är mycket enkla och anpassade efter att olika individer har olika önskemål. Dessutom samlar du dina betalningar på ett ställe när du handlar med Klarna vilket gör det än enklare för dig att hålla koll.

Olika betalningsmöjligheter med Klarna

Klarna går efter devisen att ”Det är du som shoppar. Så du bestämmer hur du betalar”. Du kan välja om du vill

 • betala direkt
 • betala senare
 • dela upp din betalning

utgå från vad som passar dig bäst.

Läs mer om Klarna >>

Saknas passande kursstart? Fyll i formuläret så ser vi om vi kan ordna det.

0 + 8 = ?

sv Swedish
X