Diplomerad Massör med Idrottsprofil

Det här är en massagekurs för dig som vill bli Diplomerad Massör och är steg 2 i vår utbildningsplan.

Den här kursen fördjupar sig inom idrottsmedicin och träning inom både 3Dträning och Fascia behandlingar vilket ger dig en större profession till skillnad mot de vanliga Diplomerade Massör utbildningarna.

Med denna utbildning kvalitetssäkrar du din kunskap mot din förening eller ditt företag och kan på så vis få en djupare förståelse om både massagens effekter men också på hur ni kan bedriva strategiska träningsupplägg och ta hand om de mest förekommande idrottsskadorna på ett säkert och professionellt sätt. Kursen riktar sig även till dig som idag arbetar som PT, fystränare, sjukgymnast, ledare och som vill bli ännu bättre inom prehab, rehab och fys i kombination med massage, fascia-release tekniker och strategierna kring 3D träning.

Många av våra kursdeltagare jobbar idag med idrottsföreningar på alla nivåer medan vissa har startat eget men också fått jobb på olika träningsarenor.

Kursledaren har under många år arbetat med massage, skador och rehab på yttersta elitnivå. För att ge dig en ökad förståelse för skador och rehab inom träning har vi valt att kombinera massage med idrottsmedicin. Detta innebär att ni får med er mycket kunskaper utöver det som endast ingår i en vanlig diplomerad friskvårdsmassör.

Centralt innehåll med 50h manuell medicin och 10h humanbiologi

Utbildningen innehåller allt som man behöver kunna som diplomerad massör men även mkt ny kunskap kring idrottsmedicin. Vi kommer varva teori och praktik om vartannat och sedan övar ni in det ni lärt er på varandra. Som avslutning på dagen gör vi en reflektion där vi tar upp frågor eller repetition på det vi lärt oss under dagen.

Dagen avslutas med feedback om hur vi lyckades att nå vår målsättning och en kortare utvärdering om kursen.

Kvalitetssäkring

För att säkerställa att kursen håller hög kvalitet har vår kursledare en lärarlegitimation och lång erfarenhet av pedagogik. Detta för att kvalitetssäkra våra utbildningar gent emot andra skolor. Kursen omfattar totalt 100 h varav 60h lärarledd undervisning och 40h praktik. I kursen ingår vissa teoretiska självstudier mellan kurstillfällena.

PRO Athlete uppfyller alla krav för en professionell utbildning vilket gör oss till en av landets mest professionella utbildare och kursen Diplomerad Massör med inriktning idrottsprofil slår högt inom föreningslivet.

Praktik

Gällande praktik 40h så väljer många av våra deltagare att göra
detta på sin hemort. Det kan vara i sin idrottsförening, vänner eller på sin arbetsplats. Det kan vara lämpligt att pröva lite praktik innan kursen för att på så sätt skaffa sig en bild av yrket. Ni ska genomföra totalt 20 behandlingar som ni sedan kan tillgodoräkna er om ni väljer att läsa vidare i Steg 3 som är kursen för Certifierad Medicinsk Massör med Idrottsprofil som är kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Inträdeskrav

För vår utbildning till diplomerad massör med idrottsprofil skall ni ha fyllt 17år. Ni behöver inte ha några tidigare förkunskaper.

Max antal

14 st för att hålla hög kvalitet och kunna ge er så mkt feedback och reflektioner som möjligt.

Diplomering

Vår diplomering kvalitetssäkras genom ett teoretisk och ett praktiskt prov. Efter godkänd utbildning är ni behörig att arbeta som diplomerad massör och att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring för sina behandlingar.

Utvärdering

Utvärderingen sker efter kursen för att bibehålla den höga kvalitet som marknaden idag efterfrågar. Läs våra recensioner.

Praktikbehandlingar

Vi samarbetar med en rad olika elitlag där vi genomför våra behandlingar vid vår praktiska examination.

Innehåll

 • Anatomi och fysiologi med fokus på kroppens rörelseapparat, skelett, leder, muskler och hud
 • Tillämpad anatomi samt mer avancerad muskel- och skelettpalpation
 • Triggerpoint
 • Muskelbristningar, löparknä, hopparknä, tennis/golfarmbåge, ländrygg etc
 • Massagens historia, vetenskapliga effekter och teoretiska grund
 • Spänningsbehandling och hur massage kan frigöra spänningar i stel och spänd muskulatur
 • Undersökning, behandling och träning i kombination för att skapa helhet i ett hälsofrämjande syfte
 • Hygien, miljö och patientbemötande
 • Idrottsmedicin
 • Tester och undersökning
 • Integrativ hälsa
 • Terapeutiska stretchmetoder
 • Svensk klassisk massage
 • Idrottsmassage
 • Akut omhändertagande
 • 3D Stretch
 • Fascia release tekniker
 • Movement Analysis & Performance System

Med denna kurs får du en profession som idag marknaden efterfrågar och som bygger på vetenskapliga rön utifrån anatomi och fysiologi.

Litteratur

Massage för idrott, prestation och hälsa.
Författare: Thomas Lindholm.

Ni kommer också få tillgång till vår webbkurs inför kursstart där vi samlar allt kursmaterial.

Sagt av deltagare

Positiva kursrecensioner
0%
Jag kan varmt rekommendera PRO Athlete som utbildare efter att ha gått den här massagekursen. Proffsigt, engagerat, kunnigt och roligt! Att vi var en liten grupp gjorde det hela väldigt lyxigt, man hade verkligen tillgång till sin lärare, och jag kommer gärna åter för fler utbildningar! Det enda som kunnat vara annorlunda var planeringen av kursen – jag hade gärna sett att den legat utspridd över längre tid, för att få ett bra flöde med praktiktimmar parallellt.
ÅSA
Givande kurs med långt mycket mer lärande utöver kursplanen. Engagerade skickliga lärare med mycket humor. varvning av teori och praktik gör att dagarna går väldigt fort. Rekommenderas !
DENISE
Rekommenderar denna utbildning starkt. Den är grundlig och man får lära sig mycket mer än massage. Staffan och Daniel är väldigt pedagogiska och peppade oss till tusen. TACK Proathletsverige och Staffan för denna gången. Kommer garanterat gå fler kurser hos er.
HELEN CEDER
Otroligt duktigt och proffsigt, man verkligen växer under kursen! Man vill bara lyssna och veta mer och mer, bra upplägg och tempo! Supernöjd med kursen och vad man jar lärd sig!!
PIM
Staffan PeterssonIdrottslärareLäs mer
Daniel ArbforsMassageterapeut och Lic. PTLäs mer
 • Kursinformation
  Plats: Jönköping
  Antag träffar: 10 dagar
 • Webbkurs ingår

  Du får tillgång till webbkurs med material och föreläsningar.

Positiva kursrecensioner
0%

VÄLJ KURS OCH BOKA

Här ser du om det finns inplanerade kursstarter

Saknas passande kursstart? Skicka intressanmälan!

Är ingen kursstart inplanerad eller du önskar annat datum? Fyll i formuläret och skicka din intresseanmälan så ser vi om vi kan ordna det.

[contact-form to=’simon@boomslang.se’ subject=’Intresseanmälan: Diplomerad Massör med Idrottsprofil’][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Telefon’ type=’text’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Önskad kursstart och övrig info’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Finansiering

Delbetalning

Har du inte möjlighet att betala hela kursavgiften på en gång, kan du dela upp dina betalningar hos oss utan extra kostnad. Uppge det i samband med att du bokar kursen.

Lån

Om du behöver låna pengar har Pro Athlete samarbete med Svea ekonomi. Klicka här för att läsa mer och ansöka om lån…

CSN

Kursen är inte CSN berättigad,