Online+4 praktiska dagar

Diplomerad Idrottsmassör

Utbildningen för dig som vill jobba som massör

kursen ger dig en profession som marknaden efterfrågar

En fördjupning inom klassisk massage där du behandlar alla människor oavsett yrke och träningsbakgrund. Du lär dig verktyg som screening, fascia och behandlingstekniker som bygger på de senaste vetenskapliga rönen. Det här är utbildningen för dig som vill förstå människors påverkan utifrån fysiska och biologiska lagar.

Utbildningen har en idrottsinriktning vilket ger dig en större kompetensmässig bredd och profession till skillnad mot de vanliga diplomerade massör utbildningarna.

Kortfattat om kursen

Utbildningen riktar sig även till dig som idag arbetar som PT, fystränare, sjukgymnast, ledare och önskar få fler verktyg att arbeta med inom prehab, rehab och fys i kombination med massage, fascia-release tekniker och strategierna kring träning.

Utbildning har vetenskaplig förankring. Ni får tillgång till vår plattform med ett inloggning till hemsidan där ni hittar inspelat material såsom videor, pdf samt övningsprov.

Utbildningen sker mestadels online vilket gör att det går alldeles utmärkt att jobba samtidigt.

 

Handledare

Idrottsmassör | Massageterapeut | Lic PT

Daniel Arbfors

Idrottsmassör | Fystränare | Lic PT

Staffan Petersson

diplomeradidrottsmassor-20

Övrig information

För att säkerställa att kursen håller hög kvalitet har vår kursledare en lärarlegitimation och lång erfarenhet av pedagogik. Detta för att kvalitetssäkra våra utbildningar gentemot andra skolor.

PRO Athlete uppfyller alla krav för en professionell utbildning vilket gör oss till en av landets mest professionella utbildare och kursen Diplomerad Idrottsmassör slår högt inom föreningslivet.

Vår Diplomering kvalitetssäkras genom ett teoretisk och ett praktiskt prov. Efter godkänd utbildning är ni behörig att arbeta som Diplomerad Massör och att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring för era behandlingar.

  • Teoriprovet avlägger du hemma i vår utbildningsplattform.
  • Därefter sker det praktiska provet. I slutet av kursen bokar du bokar du in dig på lämpligt datum och plats då vi träffas under två dagar.

Du ska genomföra minst 10 egna behandlingar motsvarande 20 timmar som sker hemma eller på valfri plats. Innefattar samtal, hälsojournal, behandling reflektion mm.

Du kommer under praktik genomföra behandlingar som innefattar samtal, hälsojournal, behandling, reflektion med handledaren mm. Praktikplatsen hittar du själv under kursens gång och vi hjälper till och stöttar vid behov.

  • Praktik i företag eller idrottsförening (minst 10 behandlingar motsvarande 20 timmar)
  • Journalanteckningar

Mot slutet av Onlinekursen, när du har klarat det teoretiska provet och genomfört praktiken, är det dags att boka in dig för praktisk examination. Det gör du direkt i kursen vilket du får tydlig information om då det är dags.

Första dagen summerar vi och reflekterar kring utbildning samt går igenom era praktikbehandlingar. Därefter fördjupar vi oss mer inom specifika case som ni jobbar i grupp med. Vi går även igenom screening och förbereder er inför de praktiska examinationsbehandlingarna.

Andra dagen startar upp med examinationsbehandlingar där ni individuellt genomför 1,5h helkroppsbehandling. Behandlingen innefattar screening och anamnes. Därefter genomför du en helkroppsmassage på våra elitidrottare. Vi kommer även i gruppen utföra idrottsmassage och dagen avslutas med reflektion, summering och utvärdering.

Boken ingår i kursen och skickas till dig med post i samband med din anmälan.

need to know

kurser som ingår

Kurs innehåll

Expandera alla
Kapitel Innehåll
0% Slutfört 0/2 Steg

Kurs innehåll

Expandera alla
Kapitel Innehåll
0% Slutfört 0/2 Steg
Kapitel Innehåll
0% Slutfört 0/1 Steg

Praktisk Dagar & Examination

Direkt du köpt utbildningen kan du börja med onlinematerialet. Du fortsätter sedan med

  1. Grundkurs Massage som är 2 praktiska dagar.
  2. Utbildningen avslutas med Diplomerad Idrottsmassör med onlinestudier, en kortare praktik och 2 praktiska dagar med examination.

Här kan du se kommande praktiska dagar för Grundkurs Massage och Diplomerad Idrottsmassör. Du bokar in dig på dessa efter du köpt utbildningen och kommit en bit. Du gör utbildningen i din egen takt och väljer datum och ort som passar dig.

Nästa start av Grundkurs Massage

Grundkurs Massage: 5-6 augusti 2022 (Jönköping)

Fler tillfällen kommer inom kort!

Betyg och Recensioner

5.0
Snittbetyg
32 Betyg
5
32
4
0
3
0
2
0
1
0
Vad är din upplevelse? Vi vill gärna veta!
Malin Johansson Henaes
Publicerat för 3 veckor sedan
Inspirerande och givande!

Mycket bra kurs och lätt att förstå!

×
Preview Image
Eliane Svensson
Publicerat för 4 veckor sedan
Väldigt nöjd!

Mycket bra utbildning, kompetenta och engagerade lärare, bra kursmaterial, jag kan värmt rekommendera Proathlete.

×
Preview Image
Victor Berg
Publicerat för 4 veckor sedan
Mycket nöjd

Mycket kunniga ledare som gav otroligt bra tips och vägledning!

×
Preview Image
Rabia Ait Lahcen
Publicerat för 4 veckor sedan
idrotts Massage

En väldigt bra och givande utbildning med mycket kunniga utbildare. Mycket bra upplägg och innehåll. mycket nöjd!

×
Preview Image
Ancharin Phromso
Publicerat för 1 månad sedan
knowledgeable teachers

I very pleased with the course, best practices and teaching.

×
Preview Image
Martin Lindqvist
Publicerat för 1 månad sedan
Grym utbildning

En väldigt bra utbildning, med massa bra videos och två mycket givande avslutningsdagar!

×
Preview Image
Camilla Nyberg
Publicerat för 1 månad sedan
Mycket bra utbildning

En väldigt bra och givande utbildning med mycket kunniga och pedagogiska utbildare. Mycket bra upplägg och innehåll. Super nöjd!

×
Preview Image
Camilla Falk
Publicerat för 1 månad sedan
Proffsiga utbildare

Återigen är jag supernöjd med utbildningen. Staffan och Daniel är så duktiga på det som de håller på med, märks att de vet vad de pratar om. Kul att ha fått pröva på att massera elitidrottare. Detta är utbildning som jag starkt rekommendera att gå om man vill få bra kunskaper kring anatomi, skelettlära m.m.

×
Preview Image
Pontus Bergman
Publicerat för 2 månader sedan
Riktigt nöjd

Innan kursen ens var avslutad så hade så många nya dörrar öppnats och kontakter etablerats. Men det var ingen dans på rosor, som Daniel säger så har huvudet exploderat X antal gånger. Det har vart mycket men definitivt värt det. Ser fram mot Certifieringen nu!

×
Preview Image
Jeanett Lennvall
Publicerat för 2 månader sedan
Mycket informativt

Det bästa med detta är era videos, otroligt informativt och man kan kolla hur många gånger som helst alltid är det något man missat men bara lyssna och titta igen! Mycket lättare än att bara sitta och läsa, för förevisning är också ett väldigt bra inlärningssätt!!

×
Preview Image
Visa fler recensioner
Vad är din upplevelse? Vi vill gärna veta!

Söker du något annat

Kolla våra andra kurser

sv Swedish
X