Loading Evenemang

« All Evenemang

 • This evenemang has passed.
apr 19

Sport Specific Functional Training: Drottning Blanka Göteborg

19 april kl. 09:00 - 12:00

OBS! Endast för Drottning Blankas elever i Göteborg

Vi önskar varmt välkomna till Sport Specific Functional Training i Göteborg fredag 19 april. Det blir en givande och inspirerande förmiddag med praktiska och fysiska övningar som varvas med teoretiska inslag. Här kommer praktisk information.

Tid

 • Fredag 19 april, kl. 9–12

Plats

Kursledare

 • Henrik Thorsén, 070-338 99 53

Bra att tänka på

 • Handduk och lämplig träningsklädsel och skor för praktiska moment
 • Te, kaffe, vatten och frukt finns
 • Fika och lunch kan man köpa i närheten eller så kan du ta med eget. Kylskåp och micro finns

Parkering

 • Parkering finns utanför och runt omkring, dock ej inte gratis.

Kommunalt

Buss från tex Centralen

 • Buss 16: Från ”Nordstan Läge B” (ca 100 meter från Centralstationen) tre hållplatser till ”Lindholmen Läge C” (tar ca 8 min). Sedan en promenad på 300 meter.
 • Buss 21: Från ”Centralstationen Läge K” fyra hållplatser till ”Lindholmen Läge C” (tar ca 11 min). Sedan en promenad på 300 meter.

Båt från Stenpiren till Lindholmspiren

 • Båt 286 går var 6 minut och är gratis

Ha en bra dag och hör av dig om det är ngt du undrar över eller får förhinder.

Simon, 0735-12 14 00

Om Funktionell Träning

Funktionell träning är en träningsform som fokuserar på att utföra övningar som simulerar vardagliga aktiviteter eller specifika rörelser som används i olika sporter. Syftet med funktionell träning är att förbättra kroppens förmåga att utföra dessa vardagsaktiviteter eller sportrelaterade rörelser mer effektivt och säkert. Denna träningsform betonar integrationen av olika muskelgrupper, vilket förbättrar muskelkoordination, balans och stabilitet.

Fördelar med funktionell träning

 1. Förbättrad muskelsamverkan och koordination: Genom att simulera vardagsrörelser eller sportrelaterade aktiviteter tränar funktionell träning kroppen att använda flera muskelgrupper tillsammans, vilket förbättrar koordination och balans.
 2. Ökad kärnstabilitet: Funktionell träning ofta fokuserar på att stärka kärnmuskulaturen (muskler runt buk och ryggrad), vilket är viktigt för att upprätthålla kroppshållning och balans.
 3. Skadeförebyggande: Genom att förbättra styrka, flexibilitet, och stabilitet i de muskler som används i vardagliga och sportrelaterade aktiviteter, kan funktionell träning bidra till att minska risken för skador.
 4. Större överförbarhet till vardagliga aktiviteter: Träningen förbättrar kroppens förmåga att utföra de rörelser som krävs i vardagslivet, vilket kan göra dagliga uppgifter lättare och mer effektiva.
 5. Ökad kaloriförbrukning: Genom att engagera flera stora muskelgrupper samtidigt kan funktionell träning vara mycket effektiv för att förbränna kalorier.

Forskning kring funktionell träning

Forskningen kring funktionell träning stödjer många av dess fördelar, speciellt när det gäller förbättrad fysisk funktion och skadeprevention. Studier har visat att funktionell träning kan vara särskilt fördelaktigt för äldre vuxna genom att förbättra balans, flexibilitet och styrka, vilket minskar risken för fall. Det har också visat sig vara effektivt för rehabilitering efter skador, då det hjälper till att återuppbygga styrka och funktionalitet i specifika muskelgrupper och rörelsemönster.

Ytterligare forskning är nödvändig för att utforska de optimala träningsprogrammen och de specifika effekterna av olika typer av funktionell träning. Men överlag pekar den existerande forskningen på att funktionell träning är en värdefull del av ett balanserat träningsprogram, särskilt när det kombineras med andra träningsformer.

Sammanfattning

Funktionell träning erbjuder en holistisk träningsmetod som inte bara förbättrar den fysiska prestationen utan även bidrar till en bättre funktionalitet i vardagslivet och minskad skaderisk. Det är en träningsform som kan anpassas till alla åldrar och färdighetsnivåer, vilket gör den tillgänglig för en bred publik.

Här kan du läsa mer om kursen Sport Specific Functional Training här>>

Details

Date:
19 april
Time:
09:00 - 12:00
Evenemang Category:

Plats

PREHAB GBG
Lindholmspiren 3B
Göteborg, 417 56 Sverige
+ Google Map
Phone
070-526 40 47
View Plats Website

Arrangör

PRO Athlete GBG
Phone
0735-12 14 00
Email
simon@proathletesverige.se
View Arrangör Website