Bananbröd

Har fått frågor kring tips gott bröd för er som undviker gluten. Här kommer det.

Ingredienser:

  • 2–3 bananer
  • 5 dl glutenfria havregryn (vanliga går bra om du inte är superkänslig mot gluten).
  • 1 ½tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl havremjölk
  • ½ dl (eller mindre om du inte vill ha det så sött. Jag kör utan) honung
  • 1 dl grovhackade nötter (valnötter, mandel och hasselnötter är gott!)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen till grovt mjöl i en matberedare (går även med mixer eller med stavmixer men det blir mer disk). Lägg i bananerna och resten av ingredienserna och mixa igen.

Smörj en brödform, gärna med kokosolja, men smör eller annan olja går bra. Häll upp smeten i formen och grädda i ugnen i 45 minuter. Låt svalna. Skär upp. Ät! Gott både som fikabröd eller med en bit ost och paprika på.

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *